Ofte stillede spørgsmål om isolering

Er der mange erfaringer med papirisolering ?
Isolering med papir er ikke noget nyt. Der har været brugt papirisolering i over 100 år. Derfor har vi i dag mange erfaringer med papirisolering. Her i Danmark har vi brugt papirisolering i over 30 år.

Hvorfor vælge papirisolering fremfor traditionel isolering ?
Da papir jo kommer fra træer er dette et råstof som der vil blive ved med at kunne skaffes store mængder. Når avisen har været læst kan den omdannes til den bedste isolering som er sund for mennesker og naturen. I forbindelse med at de gamle aviser bliver til isolering bliver papiret neddelt i små stykker. I denne proces bliver der tilsat salte der gør at isoleringen ikke kan brænde og kan modstå fugt. Dette kan gøres uden brug af ret meget energi.

Hvorfor vælge papirisolering fremfor traditionel isolering? 
Der findes mange gode grunde til at vælge papirisolering. Hvis du vælger papirisolering vælger du også det bedste materiale til at isolere dit hus med. Papirisolering har den bedste lambda-værdi for alle produkter der kan blæses ind som isolering.  Hvis du bor i et ældre hus har du helt sikkert ikke en tæt dampspærre, dette gør også at dit hus kan ånde. Papirisolering er den eneste isolering der må bruges uden en tæt dampspærre i bygninger. Papirisolering er derfor også det eneste isolerings materiale der må bruges i huse uden dampspærre. Når der bruges papirisolering  skal der blot laves en dampbremse. Dette kan gøres på mange måder.  Der kan opsættes 2 gips plader, dette vil kunne udgøre en dampbremse.

Hvorfor isolerer papirisolering bedre end traditionel isolering?
Papirisolering  pakker tæt omkring spær og kommer ind i huller og sprækker i den gamle isolering. Dette gør at papirisoleringen er med til at gøre dit hus tæt, uden at det ikke kan ånde.

Hvilken type isolering har den mindste CO2 udledning ved fremstillingen ?
Papirisolerings fremstilling  forbruger kun 10-15 % CO2 i forhold til traditionel isolering. Når du vælger papirisolering vælger du den isolering der fremstilles med den mindste udledning af CO2.

Der er tit  dyr på loftet som ødelægger den traditionelle isolering som ligger på loftet i mange ældre huse, kan papirisolering afhjælpe dette ?
Når du isoler med papirisolering undgår ud at der kommer skade dyr på loftet.  De salte der bliver tilsat papirisoleringen klør og kradser i pelsen på de dyr der ellers gerne vil ødelægge den traditionel isolering som ligger på loftet på mange ældre huse. Dette er en af fordelene ved papirisolering.

Hvis der kommer lidt vand eller fygesne ind på loftet, kan papirisoleringen så optage dette ?
En af de fordele ved papirisolering er at den kan suge fugt og holde på fugten. Hvis huset har et tag der ikke er 100 % tæt, kan fygesne eller regn give store problemer for den traditionelle  isolering  da den ikke kan holde på vand. Hvis loftet bliver efterisoleret med papirisolering kan isoleringen holde på vandet. På sigt skal der selvfølgelig et tæt tag til.

Luk menu